De rally – plezierig én uitdagend

De Spieren voor Spieren Rally van Rotary Gorssel is een leuke, professioneel opgezette en zeer uitdagende rally, uitgezet door Jaap Jongman van RallyControl. Deze ervaren organisatie garandeert een goede competitieve rally voor zowel beginnende als ervaren equipes in hun eigen klassen.

Zo werkte het bij eerdere rally's

Download hier het reglement (2023)

Gezellig en sportief

Het is een gezellig en sportief sportevenement voor klassieke auto's én speciale auto's waaraan liefhebbers op verschillende niveaus kunnen deelnemen. Voor alle deelnemers stelt deze rally eisen aan navigatie, samenwerking binnen de équipe en natuurlijk goed sturen. De deelnemers in de verschillende klassen zullen het moeten hebben van uitstekend navigeren, kaartlezen, interpreteren, coördinatie en goed stuurmanschap. En dat onder flinke tijdsdruk, met interessante en soms ook heel moeilijke opdrachten onderweg.

Laagdrempelig – beginners welkom!

De Spieren voor Spieren Rally van Rotary Gorssel is laagdrempelig van opzet. Beginners doen mee voor het plezier en voor de spanning van een echte rally. Ervaren rijders zullen de Spieren voor Spieren rally weten te waarderen vanwege het serieuze, competitieve aspect.

Wie voor het eerst meedoet, ontvangt vooraf een instructieboekje waarin de belangrijkste principes worden uitgelegd. Voorafgaand aan de start is er een instructie-bijeenkomst. De rally-organisatie wil op deze wijze beginnende rally-rijders aantrekken en op weg helpen, met praktische tips van ervaren rallyrijders! Na afloop wordt de rally geëvalueerd met een uitleg van de juiste route. Deelnemers ontvangen na afloop de uitleg van de route mee naar huis om zich voor te kunnen bereiden op deelname aan de rally van volgend jaar.

Juniorklasse voor jonge rijders

Nog een uniek aspect aan deze Spieren voor Spieren Rally van Rotary Gorssel is dat voor het eerst ook jonge rijders kunnen meedoen. Er komt een aparte Juniorklasse binnen de Toerklasse voor deelnemers tot 22 jaar. De jongeren strijden om de Spieren voor Spieren Rally Jeugdcup.

Dagindeling

De registratie voor de toerklasse begint om 7:45 en voor de sportklasse om 8:46. 

Na de registratie kunt u zich voorbereiden op de route onder het genot van een kop koffie en krentewegge. Rond 8:30 zal de workshop starten. Om 9:31 start de eerste auto van de sportklassen en rond 9:45 zullen de toerklasse auto's starten. Het ochtenddeel wordt afgesloten bij een leuke lunchlocatie en heeft u een uur de tijd om van een heerlijk lunch te geniet om met nieuwe energie aan het middagdeel te beginnen. Tussen 16:00 en 17:30 finishen de auto's bij het Bosrestaurant in Joppe. 

Nadat alle auto's binnen zijn wordt zo snel mogelijk de het resultaat bekend gemaakt en volgt de prijsuitreiking. In de tussentijd vertellen ambassadeurs van Spieren voor Spieren over de activiteiten van dit mooie goede doel.

Rond 18:00 sluiten we gezellig af met een borrel en een lopend buffet.

.

Hoofdsponsoren Rally 2023

  • Bork Sponsor2
  • NAPA Logo
  • JustLease

.

Spieren voor Spieren Rally

Goede doel 
Spieren voor Spieren
Organisatie 
Rotary Gorssel
Route 
Jaap Jongman - RallyControl
Wanneer 
8 juni 2024
Start 
Centrum Gorssel 
Route 
IJssel, Achterhoek, Veluwe
Deelname 
€ 299 per equipe
Sponsor de rally 
Bel 06-53 279 679